Roditelji, ne dozvolite da Vaša deca na bilo koji način pate zbog loše telesne konstitucije i/ili nedovoljno razvijenih motoričkih sposobnosti. Danilovi roditelji to nisu želeli da se dogodi! U PROFEX akademiju Danilo (10) je stigao “navodno” samo sa viškom kilograma. Egzaktno mu je određen individualni kućni program vežbanja i ishrane.
“Mi smo došli u PROFEX akademiju zato što je moj sin imao višak kilograma. Za četiri, pet meseci oslabio je 13 kilograma. Težina je počela da mu smeta, imao je ravna stopala, a to je uticalo na relativno loše kretanje”, rekao je Nikola Dragaš, Danilov tata.
Danilo je imao podršku porodice, naročito strica sa kojim je najviše vežbao, a stručni nadzor i kontrolu celog programa su radili treneri i članovi tima za dijagnostiku PROFEX akademije.
“Na početku je bilo veoma naporno. Trebalo je da mu prilagodimo ishranu i da se uklopimo u termine za treninge. Kod kuće je Danilo radio sa stricem, a supruga i ja smo više bili zaduženi za ishranu”, rekao je Nikola.
On je dodao da je za PROFEX akademiju saznao iz medija, ali i da su neki njegovi prijatelji ranije sarađivali sa profesorom dr Duškom Ilićem na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.
Mali Danilo je bio u majici za koju je tvrdio da nije njegova, jer mu je velika.
“Bilo mi je teško na početku vežbanja, ali sam se navikao”, rekao je Danilo i dodao da je od hrane koju je trebalo jede “nešto jeste, a nešto nije” bilo ukusno.
Prema njegovim rečima, od kada ima manje kilograma “oseća se lepo” i počeo je da trenira fudbal što je oduvek želeo.
Profesor dr Duško Ilić istakao je da će Danilo u dvogodišnjem periodu, shodno redukovanom visoko fokusiranom programu, moći pravilno da se razvija, jer je u PROFEX Akademiji uz program redukcije telesne težine projektovan i motorni i senzitivni razvoj.

Pratite nas: