Korektivni tretmani tela

Najvažnija stvar pri korekciji telesnih deformiteta je tačna i precizna dijagnostika koju „PROFEX – Akademija zdravog života” i poseduje. U situacijama kada se telo nalazi u nekom od ovakvih stanja, cilj je prirodnim procesom ublažiti ili potpuno otkloniti uzroke i posledice pojave deformiteta. Stoga je najvažnije da se u prvoj fazi rešavanja problema ozbiljno pozabavimo dijagnostikom, a kasnije još ozbiljnijim radom.

Teži oblici telesnih deformiteta su oni koji se javljaju na nervnom, pa i na koštanom nivou. U ovakvim slučajevima, proces rehabilitacije traje duže, jer se ovakvi sistemi veoma sporo modeluju posle završenog razvoja. Po prirodi stvari, osobe (naročito deca) koje nisu završile razvoj imaju realne izglede da u velikoj meri reše svoje probleme na najprirodniji način, što konkretno znači provociranje prirodnih mehanizama koji dovode organizam u normalno stanje. Obrnuto, kada je razvoj u fazama sazrevanja, problem se rešava tako što se izazivaju kompenzacije u drugim sistemima. Bitno je znati da je mišićno tkivo najplastičnije u organizmu – ono je najpodložnije promenama pod uticajem treninga. Zbog toga se deformiteti koji nastaju kao posledica nekompaktne i nedovoljno razvijene muskulature najbrže mogu otkloniti.

„PROFEX – Akademija zdravog života” se uspešno suočila sa problemima kao što su: dečija paraliza, različite faze oporavka od pareza, svi oblici deformacija kičme (skolioza, kifoza, lordoza i njihove kompezatorne kombinacije), posttraumatska stanja rehabilitovanja organizma uzrokovana padom ili jakim udarcem, i mnogi diskretniji poremećaji.