Tokom priprema za turnire iz ATP250 serije u glavnim gradovima Ekvadora i Argentine, profesor Duško Ilić i Dejvis kup reprezentativac Srbije, Janko Tipsarević, intezivno rade na unapređenju kretnih i kondicionih sposobnosti našeg tenisera. Na ekskluzivnim video snimcima pogledaje vežbe za unapređenje kretanja pri nameštanju za udarac na duge i kratke lopte na obe strane terena. Sjajna atmosfera i vredan rad sigurno će doneti i rezultate u mesecima koji dolaze na Jankovom putu ka vrhu ATP liste.

U poslednjoj, 12.emisiji serijala PREDVIDETI NEPREDVIDIVO, profesor Duško Ilić govori o ZAKONITOSTIMA ODRŽAVANJA TELESNOG STATUSA. U razgovoru sa novinarkom Irinom Jovanović, profesor Ilić otkriva povezanosti između određenih pojava, fenomena i fizioloških procesa, dodatno objašnjava ulogu genetskog nasleđa i daje savete kako da se, kroz individualno vođeno vežbanje i program ishrane, pobede krizni periodi u životu u bilo kojoj starosnoj dobi.

U ovonedeljnom izdanju časopisa Ekspres pročitajte detaljan intervju sa profesorom Duškom Ilićem u kojem profesor opisuje pojave u modernom tenisu! Ceo intervju pročitajte na:

http://www.ekspres.net/sport/intervju-dr-dusko-ilic-nole-ne-igra-slabije-zbog-gubitka-kilaze

16299491_1592867217396626_6346472782808458830_n

I u 2017.godini, PROFEX Akademija sa velikim zadovoljstvom nastavlja saradnju sa ESENSA društvom za proizvodnju dijetetskih suplemenata i medicinskih sredstava. Kao njihov najbolji proizvod definitivno izdvajamo “Hydrostar”, napitak za rehidrataciju, koji koriste svi naši vežbači, uključujući i Janka Tipsarevića.

Galerija horizontalno

Janko Tipsarević je osvojio drugi čelindžer za 2 nedelje u Bangkok-u! Tokom dve nedelje Janko je izgubio samo jedan set i prikazao je odličnu tehničku, kondicionu i kretnu pripremljenost čime je najavio svoj povratak u sam svetski vrh! Čestitke Janku od celog tima PROFEX Akademije, predan rad tokom zime sa profesorom Duškom Ilićem i celim timom daje ponovo odlične rezultate!

GA-2017-02-13

15844280_1285126224864181_3021088377420511678_o

U 2017.godini, PROFEX Akademija je započela sa dodatnim unapređenjem dijagnostičke laboratorije. Nabavkom najsavremenije aparature za eletromiografska (EMG) ispitivanja – Trigno sistema kompanije Delsis iz Bostona (eng. Delsys) – imamo mogućnost šesnaestokanalnog bežičnog praćenja neuro-mišićne aktivacije najvećih površniskih grupa mišića u svim oblicima kretanja. Uz pomoć akcelerometara u svakoj od elektroda, a u vezi za ostalnim kinematičkim analizama, možemo do detalja pratiti i ispitivati različite oblike kretnji kod profesionalnih i amaterkih sportista. Više o našoj novoj aparaturi možete pročitati na:

http://www.delsys.com/products/wireless-emg/

5

6

1

2

3

4

PROFEX – Akademija zdravog života je danas proslavila krsnu slavu Akademije: Sveti Kozma i Damjan – Vračevi. Posle još jednog uspešnog radnog dana, u društvu najbližih prijatelja, tim PROFEX Akademije koji broji preko 30 članova je u prijatnoj atmosferi proslavio veliki praznik. Želimo srećnu slavu svima onima koji slave!

VE-2017-02-02

Džudiskinje, sestre Jovana i Anja Obradović, koje su do sada osvojile nekoliko desetina medalja za reprezentaciju Srbije na Evropskim takmičenjima za kadetkinje, borave u PROFEX Akademiji gde kroz individualno vođene programe vežbanja i ishrane rade na telesnoj prestrukturi i unapređenju motoričkih sposobnosti.

GA-2017-02-19

GA-2017-02-18

GA-2017-02-17

Kupovinom Cosmed T170 tredmila, u dijagnostičkoj laboratoriji PROFE Akademije se sada pod nadzorom stručnog tima mogu sprovesti ispitivanja maksimalne potrošnje kiseonika i testovi opterećenja po svim znaničnim protokolima svetske zdravstvene organizacije kod osoba svih morfoloških i konstitucionalnih tipova. Kupovinom posebnih zaštitnih lukova i uz korišćenje sigurnostih pojaseva, obezbedili smo maksimalnu bezbednost naših klijenata u situacijama kada se testiranja rade do krajnje izdržljivosti. Više o našoj dijagnostičkoj laboratoriji pročitajte na:

http://profexacademy.com/dijagnostika/

2

3

1

Andrea Lekić, jedna od najboljih rukometašica u Evropi, nakon detaljnih testiranja u PROFEX dijagnostici, vredno trenira pod nadzorom profesora Ilića na unapređenju telesnog i zdravstvenog statusa, kako bi što spremnije dočekla mečeve Vardara u Ligi šampiona.

GA-2017-02-02

GA-2017-02-01

Najbolji mladi fudbaler reprezentacije Crne Gore i prvotimac FK Partizana, Nebojša Kosović, vredno trenira u PROFEX Akademiji na unapređenju kondicionih i kretnih sposobnosti,kao i unapređenju telesnog statusa.

GA-2017-02-10

GA-2017-02-11

Na obostrano zadovoljstvo, PROFEX – Akademija zdravog života iz Beograda i Edukativno trenažni centar FOKUS iz Nikšića započeli su saradnju na svim nivoima. Cilj saradnje jeste dodatna nadgradnja trenažnih procedura centra FOKUS, koji vodi gospodin Dejan Ivanović, kroz dijagnostička testiranja, praćenja i savete od strane stručnog tima za dijagnostiku PROFEX Akademije, na čelu sa profesorom dr Duškom Ilićem. Osim toga, PROFEX Akademija će sarađivati sa profesionalnim sportistima trenažnog centra FOKUS koji karijeru nastavljaju u Beogradu. Cilj je da se kroz individualno vođene programe kretne i kondicione pripreme, ali i programe ishrane, omogući njihov dalji napredak u sportskoj karijeri. Nadamo se uspešnoj i dugoročnoj saradnji!

Naša zlatna devojka i osvajač srebre medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru, Tijana Bogdanović, posetila je PROFEX Akademiju i profesora Duška Ilića, kako bismo na kratko proslavili osvajanje medalje, ali i polako započeli sa dogovorima i pripremama za sledeću sezonu!

GA-2017-02-09

GA-2017-02-07

MIOMIRU KECMANOVIĆU u predstojećem finalu US Open-a želimo mnogo sportske sreće i uspeha. Sigurni smo da će sa svojom dobrom partijom i sprovedenom taktikom uspeti da pobedi protivnika, ali i bez obzira na rezultat, uvereni smo da ga čeka još mnogo finala na ATP turnirima! Pobednički mentalitet se prepoznaje od najmlađih dana, a mi Vam donosimo jednu ekskluzivnu fotografiju sa testiranja Miomira od pre nekoliko godina – već se tada navikavao na ozbiljnu radnu etiku!

14329953_1438020396214643_5954847981749035815_n

U renomiranoj emisiji “PROFESIONALCI”, koja se već godinama prikazuje na RTS-u, a koja je emitovana prethodne godine, gost je bio prof.dr Duško Ilić. Osim kratkog osvrta na životni put, profesor Ilić govori o tome kako izgleda rad sa profesionalnim sportistima, kako je izgledao put nekih od naših najuspešnijih sportista u prethodnoj deceniji i mnogo toga drugog. Specijali gost emisije: Milica Mandić.

Pročitajte prevod izjave Janka Tipsarevića koji je načinio novinar sajta b92, nakon najveće Jankove pobede u poslednje 2 i po godine. 

Ohrabruje činjenica da je srpski teniser bio fizički spremniji od protivnika, što je na kraju dobrim delom i odlučilo pobednika, a bilo je očigledno i da se Janko odlično kreće i da mu je defanziva na visokom nivou.

Velike zasluge za to pripadaju profesoru Dušku Iliću, sa kojim Tipsarević intenzivno radi u poslednjih meseca dana. 

“Radili smo i ranije u kraćim intervalima, a on mi je stalno govorio da ima plan kako da me dovede u ’tip-top’ stanje, kako on kaže i sada smo na pravom putu. Ekonomičnost u kretanju bila je moj najveći problem – ono je ranije bilo suviše na mišiće i to mi je oduzimalo mnogo energije. Vežbamo što je više moguće da budem brži i agilniji po terenu, onda ću zaista moći da stavim u funkciju forhende i bekhende“.

Profesor Ilić na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja drži predmet ’Biomehanika i motorna kontrola’, a u sportu je dvadesetak godina.

“Nije dovoljno samo gledati i reći: ’Ovako se Novak kreće, hajdemo mi tako’. Biomehanika u tenisu je nauka o korišćenju podloge u sopstvenu korist za bolje kretanje, dobar primer bilo je kretanje Nikolaja Davidenka. U poslednjih nekoliko gemova ovog meča , kada sam i ja bio vrlo umoran, već sam osetio da neke od vežbi koje radimo automatski dolaze i da se tako postavljam na terenu, što me čini posebno srećnim“.

Janko jeste izbacio nosioca, ali nagrada nije bogzna kakva, 39. teniser sveta Pablo Karenjo Busta, koji je u formi karijere, prošle nedelje osvojio je titulu u Vinston-Sejlemu. Glavno oružje Španca jeste forhend, ali Janko deluje spremno i želi da uhvati zalet.

“Imaću snage, nego šta!”, odgovorio je na naše pitanje uz izraz lica koji je sugerisao da je spreman, i psihički i fizički.

Janko 2

Proslava olimpijske medalje sa zlatnom devojkom Tijanom Bogdanović i prijateljima iz tekvondo kluba Galeb! Uzela si zlato Tijana!

14068041_1423635844319765_7873719097949177346_n

IZVANREDAN USPEH I SREBRNA MEDALJA ZA Tijanu Bogdanović i Srbiju!!! Četiri godine rada, posvećenosti i istrajnosti su gotovi, završen je olimpijski ciklus na najbolji mogući način! PROFEX Akademija čestita Tijani Bogdanovic i njenoj porodici, njenom treneru Draganu Joviću, tekvondo klubu Galeb, Mariji Srećkov i našem profesoru Dušku Iliću na najvećem sportskom uspehu! BRAVO TIĆO!!!! Čestitke i našoj atletičarki Ivani Španović. Željno iščekujemo nastup Milice Mandić!

GA-2016-09-01 (1)

 

ČESTITKE JANKU TIPSAREVIĆU NA OSVOJENOJ PRVOJ TITULI POSLE POVRATKA OD TEŠKIH POVREDA U PRETHODNE DVE GODINE!!! Ozbiljnost u radu i kvalitet polako daju rezultate na povratku u svetski vrh, a saradnja na obostrano zadovoljstvo između našeg reprezentativca i profesora Duška Ilića i PROFEX Akademije se nastavlja – TIM UVEK POBEĐUJE!

CONGRATULATIONS to Janko Tipsarevic on winning his first title AFTER THE RETURN OF SERIOUS INJURIES IN THE PREVIOUS TWO YEARS!!! Hard and quality work on his return to the top players in the world is showing on, and cooperation with satisfaction of both sides between our national Davis cup player and professor Dusko Ilic and PROFEX Academy continues – TEAM ALWAYS WINS!

GA-2016-09-01 (4)

GA-2016-09-01 (2)

Pratite nas: