Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme

1-677-124-44227

184 MAIN COLLINS STREET WEST VICTORIA 8007

Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies

KONTAKT TELEFONI: 011 312 14 24  ·  064 643 50 81

RADNIM DANOM: 06:00 – 20:00   ·   SUBOTOM: 07:00 – 15:00

Top
 

Korektivni tretmani tela

PROFEX Akademija > Korektivni tretmani tela

U poslednjih nekoliko godina, primetan je značajan rast broja dece sa narušenim posturalnim statusom. Tu se pre svega misli na krivu kičmu (skoliotična i kifotična držanja) i/ili ravna stopala (spušteni svodovi). Ali i deformitete u poziciji lopatica i nivelaciji ramena, “iks” pozicija nogu i mnogo toga drugog. Ovi problemi javljaju se kako kod dece koja su imale tzv. genetske predispozicije, tako i pre svega kod dece koja se nedovoljno kreću. Takođe, kod dece koja imaju neadekvatan način hranjenja i naravno one dece koja prolaze kroz ubrzane faze rasta. Često se dešava da je i aktivnost koja je upražanjavana kako bi se sprečili posturalni problemi upravo bila “okidač” za nastanak problema. Iz dečijeg i adolescentskog doba, deformiteti se prenose u studendske dane i kasnije, nažalost, dolazi do njihovog još većeg ispoljavanja.

Precizna dijagnostika

Zbog svega navedenog, program Korektivni tretmani tela nam je izuzetno bitan. Najvažnija stvar pri korekciji telesnih deformiteta je tačna i precizna dijagnostika koju „PROFEX – Akademija zdravog života” i poseduje. U situacijama kada se telo nalazi u nekom od ovakvih stanja, cilj je prirodnim procesom ublažiti ili potpuno otkloniti uzroke i posledice pojave deformiteta. Stoga je najvažnije da se u prvoj fazi rešavanja problema ozbiljno pozabavimo dijagnostikom, a kasnije još ozbiljnijim radom.

Rešavanje problema sa težim oblicima telesnih deformiteta

Teži oblici telesnih deformiteta su oni koji se javljaju na nervnom, pa i na koštanom nivou. U ovakvim slučajevima, proces rehabilitacije traje duže, jer se ovakvi sistemi veoma sporo modeluju posle završenog razvoja. To su trenuci završetka rasta u visinu i polnog sazrevanja. Po prirodi stvari, osobe (naročito deca) koje nisu završile razvoj imaju realne izglede da u velikoj meri reše svoje probleme na najprirodniji način. To konkretno znači provociranje prirodnih mehanizama koji dovode organizam u normalno stanje. Obrnuto, kada je razvoj u fazama sazrevanja, problem se rešava tako što se izazivaju kompenzacije u drugim sistemima. Bitno je znati da je mišićno tkivo najplastičnije u organizmu. Ono je najpodložnije promenama pod uticajem treninga. Zbog toga se deformiteti koji nastaju kao posledica nekompaktne i nedovoljno razvijene muskulature najbrže mogu otkloniti.

U okviru programa Korektivni tretmani tela, „PROFEX – Akademija zdravog života” se uspešno suočava sa problemima kao što su: dečija paraliza, različite faze oporavka od pareza, svi oblici deformacija kičme (skolioza, kifoza, lordoza i njihove kompezatorne kombinacije), posttraumatska stanja rehabilitovanja organizma uzrokovana padom ili jakim udarcem, i mnogi diskretniji poremećaji.

U radu nam je prvi cilj neutralisanje štetnih efekata (uzroka) i sprečavanje daljeg širenja problema nastalih deformitetom, a onda rad posvećujemo korekciji ukoliko je telo “sposobno i spremno” da takve promene primi.

Ukoliko želite da se prijavite za naše korektivne programe (za Vas ili Vašu decu) to možete uraditi popunjavanjem UPITNIKA  ili pozivom na broj 0646435076 radnim danima od 8 do 18h.

PRIJAVA

Emisije profesora Duška Ilića o fizičkoj aktivnosti dece i korektivnim problemima iz serijala „Predvideti nepredvidivo“ možete pogledati na video snimcima: