Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme

1-677-124-44227

184 MAIN COLLINS STREET WEST VICTORIA 8007

Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies

KONTAKT TELEFONI: 011 312 14 24  ·  064 643 50 81

RADNIM DANOM: 06:00 – 20:00   ·   SUBOTOM: 07:00 – 15:00

Top
 

Razvoj, uvećanje i kontrola rasta tkiva

PROFEX Akademija > Razvoj, uvećanje i kontrola rasta tkiva

Razvoj, uvećanje i kontrola rasta tkiva je program je namenjen pre svega deci, ali i drugim osobama kod kojih je potrebno oblikovati odgovarajući segment ili čitavo telo na optimalan nivo. Nivo koji odgovara fazi telesnog razvoja i životnoj dobi, genetskim i morfološkim karakterisitkama i uslovima života i rada.

Specifičnost rada se decom ogleda se u neophodnosti poštovanja senzitivnih i kritičnih perioda za razvoj pojedinih motoričkih sposobnosti. Kao i funkcionalnih sistema, koji se ne smeju propustiti. Šta se dešava u slučaju kada prirodni tok razvoja deteta otežavaju akumulirano uvećanje masnog tkiva? Ili urođeni/stečeni telesni deformitet, ali i različiti negativni psiho-socijalni uslovi?

Tim PROFEX – Akademije ima višedecenijsko iskustvo u radu sa najmlađima koji se suočavaju sa problemima gojaznosti i telesnih deformiteta. Kao i sa decom koja su od malih nogu usmerena na sport.

Programiranje i planiranje trenažnog procesa predstavlja kompleksan i dinamičan proces stvaranja uslova da se, sa jedne strane, isprate prirodne zakonitosti i potrebe organizma za adekvatnim stimulansom u vidu kretanja i igre, a sa druge strane neutrališu svi negativni faktori koji utiču na rast i razvoj.

Veliko naučno-istraživačko i praktično iskustvo profesora Duška Ilića i Vladimira Mrdakovića na ovom polju, uz detaljnu obučenost svih trenera za rad sa najmlađima, predstavljaju ključne faktore koji garantuju uspeh u radu sa decom, adolescentima i mladim sportistima.

Kontrola rasta tkiva

Kontrola i sinhronizovanje rasta tkiva počiva na poznavanju svih fizioloških i mehaničkih promena koje prate jedan ovakav proces. Tkivo pre svega mora sadržati dovoljnu količinu kompaktne i funkcionalne mišićne mase. Ona kao takva predstavlja prvi preduslov u procesu sprečavanja nastanka različitih telesnih deformiteta. Ali i metaboličkih i fizioloških poremećaja i drugih različitih oblika oboljenja.

Ceo proces podržan je prepisanom i individualno usmerenom ishranom, koja je isplanirana do najsitnijih detalja. Obuhvata raspored obroka i razmak između njih. Zatim, opis količine i vrste tečnosti, te vremena u kome se ona unosi. Kao i vođenje računa o izbalansiranoj i uravnoteženoj ishrani u odnosu na trenutne metaboličke potrebe i slično. Sve sa ciljem stvaranja idealnih uslova za „bujanje” mišićnog tkiva u ciljanim telesnim regijama. Kao i dovoljne hidriranosti aktivnih ćelija, te podržavanja tetivno-vezivnih i zglobnih struktura. Konačno, i održavanja stabilnog stanja u svim segmentima i zonama organizma koji nisu pod direktnim intenzivnim uticajem profesionalno vođene fizičke aktivnosti.

Proces kontrole rasta tkiva, kroz odgovarajući program vežbanja i ishrane, prolazi kroz nekoliko različitih faza. Neretko se dešava i da osoba prolazi kroz takozvani mezomorfni tip, kao prelaznu fazu ka čistom ektomorfnom tipu organizma.

Ukoliko želite da se prijavite za naše sportske programe (za Vas ili Vašu decu) to možete uraditi popunjavanjem UPITNIKA  ili pozivom na broj 0646435076 radnim danima od 8 do 18h.

PRIJAVA

Emisije profesora Duška Ilića o ubrzanom i usporenom rastu dece iz serijala „Predvideti nepredvidivo“ možete pogledati na video snimcima: