Rođen je 1991. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednju Mašinsku školu „TEHNOART BEOGRAD“. Nakon srednje škole upisuje strukovne studije na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, gde je i diplomirao 2015. godine.

Lazar je od svoje 10. godine član Kulturno-umetničkog društva „Sveti Sava“ iz Beograda, u kome je uspešno prošao kroz sve selekcije: od škole narodnih igara i pesama za decu do prvog izvođačkog ansambla, čiji je i danas član. Do sada je imao preko 35. turneja i gostovanja na međunarodnim festivalima folklora, i dobitnik je mnogobrojnih nagrada od strane CIOFF-a (International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts). Ljubav prema narodnom plesu i zdravom načinu života Lazar je prenosio na decu, radeći kao asistent u školi narodnih igara i pesama sa mlađim uzrastima. Kao volonter je učestvovao u organizaciji Međunarodnog festivala folklora u Beogradu „Belgrade Award“ od 2012. do 2015. godine. Pored folklora, bavio se triatlonom i košarkom. Od 2015. godine deo je trenerskog tima  „PROFEX – Akademije zdravog života“, gde je svoj osećaj za ritam i sklad pokreta vrlo brzo spojio sa trenerskim pozivom. Posebno se ističe u radu sa decom, ali i sa rekreativcima i gojaznim osobama.

U slobodno vreme, osim što se bavi folklorom i timskim sportovima, Lazar voli da putuje, gleda filmove i da čita. Posebno ga interesuju istorija i etnologija. Govori engleski jezik. Neoženjen je.