PROFEX ishrana

Program ishrane predstavlja, uz program vežbanja, najvažniju komponentu rada i uticaja na organizam naših klijenata. Profesor Duško Ilić, zahvaljujući znanju stečenom višedecenijskim istraživanjem i uz primenu u praksi proverenenih metoda, prepisuje detaljan i pojedincu prilagođen raspored dnevnih obroka koji omogućava željene adaptacije organizma u pogledu čitavog niza fizioloških i hormonalnih promena. Zajedno sa uticajem organizovanog i sistematičnog fizičkog vežbanja, stvaraju se uslovi za stopostotno unapređenje zdravlja i načina života uopšte, sa nekoliko različitih aspekata. Program ishrane na duže staze obezbeđuje dovoljnu količinu energetski i nutritivno visoko iskoristiljivih namirnica, smanjuje potrebe organizma za hranom i obezbeđuje osećaj sitosti. Pri tome se vodi računa da namirnice zadovolje gurmanska i gastronomska očekivanja klijenata.

Usled potrebe da se u savremenim uslovima ubrzanog i sedentarnog načina života poslovnim ljudima olakša dostupnost kvalitetnih i zdravih namirnica i obroka, „PROFEX – Akademija zdravog života“ pokrenula je nedavno poseban jelovnik u saradnji sa „Monument“ restoranima – „GREEN LINE MENU“. Grin lajn meni ima detoksifikujući efekat na organizam i dovodi telo u prekopotrebni fizički i mentalni balans. Sva jela su lako varljiva i stabilna, sa sporim procesom oslobađanja energije, što daje produženi osećaj sitosti i odličnu potporu za fizičke i mentalne dnevne aktivnosti. GREEN LINE MENI  predstavlja sublimaciju višegodišnjeg naučnog iskustava u sistematičnom praćenju delovanja selektivnih namirnica i začina na ljudsko telo profesora Duška Ilića uz podršku gospođe Dragice Ilić.

Usled pozitivnih reakcija gostiju restorana, dostupnost „GREEN LINE“ menija se širi, vrši se i kućna dostava, što u velikoj meri olakšava pojedinim klijentima koji imaju nedostatak slobodnog vremena, a naročito vremena za pripremanje kvalitetnih obroka, da istraju u programu vežbanja u „PROFEX – Akademiji zdravog života”.

Ovakvog i sličnih koncepata ishrane pridržavaju se i neki od najboljih sportista današnjice. „PROFEX Akademija” je u toku svog rada imala čast i zadovoljstvo saradnje sa Novakom Đokovićem, Nenadom Zimonjićem, Milicom Mandić, Igorom Rakočevićem i drugima, koji su ostvarili najznačajnije uspehe u srpskom sportu u poslednjoj deceniji (dve olimpijske medalje i mnoga  odličja na evropskim i svetskim prvenstvima), kao i sa velikim brojem ljudi koji drže do svog psiho-fizičkog integriteta .

ZAŠTO JE KORISTAN GREEN LINE MENI?

Kukuruzna proja sa integralnim susamom

Omogućava dovoljan unos kalcijuma i smanjuje grčeve u crevima (kim i susam).

Proja od heljdinog brašna sa crvenom paprikom

Održava urogenitalni sistem u dobrom stanju (ovsene pahuljice).

Proja od heljdinog brašna sa integralnim susamom i kimom

Zbog integralnog susama i kima smanjuje gasove u crevima i obezbeđuje dovoljan unos kalcijuma.

Crni rižoto

Bez glutena i postan. Jestiv i lagan za digestivni trakt, daje dobru pokretljivost zglobnom aparatu i štiti ga od krepitacija. Bogat je amino kiselinama (crni pirinač, celer i sve vrste luka i praziluk).

Integralni pirinač

Održava dobar i stabilan nivo šećera, pospešuje rad organa za varenje (bundeva, integralni pirinač, celer, sve vrste luka).

Integralne pljeskavice Obezbeđuje punoću i kvalitet eritrocita, dovoljan unos kalcijuma (suva kopriva, surutka, integralni susam, heljdino brašno i mleveno laneno seme).

Pica od belanaca

Puna visoko iskorišćenih proteina, preporučuje se za doručak. Bogata je omega kiselinama i dobar antioksidans (razne vrste pečuraka, crne maslinke, rukola, origano).

Miksana zelena salata

Osvežavajuća, lako varljiva i bogata folnom kiselinom (kupus, krastavac, rukola, praziluk).

Salata sa susamom

Dobar prilog uz rižota, osvežava i zasićuje (paradajz, krastavac, zelena salata, integralni susam).

Salata od celera

Dobar diuretik i imunomodulator (koren celera, zelena paprika, rukola, mlevene semenke golice).

Jogurt sa celerom

Dobar dodatak jelima od povrća, preporučuje se za doručak (jogurt, rendani celer i integralni susam).

Mahunasto povrće

Održava integritet muskulature i krvnih sudova (šareni pasulj, crveni pasulj, mungo pasulj, suva kopriva i mast od mangulice).

Kolač sa bundevom i rogačem

Zadovoljava potrebu za slatkim, drži kontinuirano dobar nivo šećera i smanjuje želju za slatkim namirnicama.

Kolač sa bundevom, rogačem i integralnim susamom

Prevenira reumu, upalu mokraćnih kanala, sprečava upalu jajnika i štiti od daljeg širenja vena, obezbeđuje kontinuiranu dobru probavu, jača jetru i bubrege, podmazuje creva.

Kolač od maline

Obezbeđuje lučenje seratonina, hormona zadovoljstva, i daje dobru mentalnu energiju (sojin maslac, heljdino brašno, ovsene pahuljice, maline, cimet).